Zoek door 5000+ producten

Met meer dan 5000 producten zijn wij één van de marktleiders op het gebied van unieke relatiegeschenken. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor je klaar!

;
;
;
;

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste relatiegeschenken en onze aanbiedingen.

;
;
;
;

Offerte aanvragen voor

Uw gegevens

Chantal

Iris

Janick

Jochem

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Heb je vragen over een product of wil je dat we met je mee denken over een tof project? Ons team staat van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur voor je klaar!

Inloggen klantlogin

Geen moeilijke wachtwoorden. Vul je e-mailadres in en wij sturen je een e-mail met een tijdelijke link waarmee je toegang krijgt tot jouw account.

;
;
;
;
  • Persoonlijk contact
  • Unieke producten
  • Gratis digitale drukproef

Aanleveren van de juiste bestanden

Je hebt een mooi ontwerp gemaakt en wil deze graag op één van onze producten laten drukken. Het is dan belangrijk dat je deze bestanden op de juiste manier aanlevert. Op deze manier komt de gewenste leverdatum niet in gevaar en hoef je niet nog een keer het ontwerp aan te passen! Maar wat is dan de juiste manier om een ontwerp of logo aan te leveren? We leggen het graag aan je uit!

Vector- en pixelbestanden

Allereerst is het belangrijk om te weten dat drukbestanden altijd worden aangeleverd als vectorbestand. Een vectorbestand houdt in dat het ontwerp oneindig vergroot of verkleind kan worden zonder dat de kwaliteit ervan achteruit gaat. Een vectorbestand wordt meestal gemaakt in Adobe Illustrator of Photoshop en is te herkennen aan de bestandsindeling .EPS of .AI. Een gevectoriseerd bestand kun je ook opslaan als PDF.

De tegenhanger van het vectorbestand klinkt je misschien bekender in de oren. Dit is namelijk een pixelbestand (vaak een PNG of JPEG bestand). Wanneer je een pixelbestand vergoot wordt deze vaak onscherp en wazig. Hierdoor is deze niet te gebruiken voor drukwerk.

Vector- en pixelbestanden

Lettercontouren

Let er bij het opslaan van een ontwerp met tekst ook altijd op dat de tekst in lettercontouren (ook wel outlines genoemd) staat. Wanneer de tekst niet in lettercontouren staat moet het gebruikte lettertype altijd op de computer staan en kan de tekst iets verschuiven. Een tekst in lettercontouren is door iedereen bewerkbaar en zal niet veranderen bij het drukken.

Kleuren

Ook is het van belang dat je bestand de juiste kleurindeling bevat. Belangrijk hierbij is om te weten dat er verschillende kleurmodellen bestaan: RGB kleuren, CMYK kleuren en PMS (Pantone) kleuren.

RGB kleuren

RGB staat voor rood, groen & blauw. RGB kleuren gebruik je voor uitingen die bedoeld zijn voor monitoren die licht geven zoals een computer, telefoon of televisie. RGB kleuren zijn daarom niet geschikt voor drukwerk.

CMYK kleuren

CMYK kleuren zijn geschikt voor full colour drukwerk. CMYK staat voor cyaan, magenta, yellow & key (zwart). Met deze kleuren kun je bijna elke mogelijke kleur maken. Hoe hoger het percentage van één van de basiskleuren, hoe donkerder de kleur. Gebruik je meer dan 4 kleuren in je ontwerp (full colour) gebruik dan CMYK!

PMS kleuren

PMS staat voor Pantone Matching System. In dit systeem heeft elke kleur een unieke code. Het fijne is dat Pantone kleuren wereldwijd worden gebruikt. Dit houdt in dat je dus altijd dezelfde kleur krijgt, waar dit bij CMYK nog wel eens iets kan verschillen. PMS kleuren zijn geschikt voor drukwerk dat 1 tot 4 verschillende kleuren bevat. Vaak bestaat een logo uit één of meerdere PMS kleuren. Wil je meer dan 4 kleuren drukken, kies dan voor CMYK.

Drukkleuren

Afloop

Soms kan het voorkomen dat we je vragen een bestand aan te leveren met afloop. Dit houdt in dat je het ontwerp een paar millimeter buiten een template laat doorlopen. Meestal is dit het geval bij ontwerpen die uitgesneden moeten worden, zoals een doosje of puzzel. Wanneer je een product uitsnijdt kan het mes altijd een paar millimeter afwijken van de snijlijn. Wanneer je afloop gebruikt zal dit niet opvallen, anders kan er een witte rand om het artwork ontstaan!

Kom je er na het lezen van dit blog toch nog niet helemaal uit? Neem contact met ons op dan helpen we je uiteraard graag!